IMG_4608.jpg

Rakasta itseäsi. Yritetään.

Mutta silti flunssa iskee päälle ,on tuntunut jo viikon verran kokeilevan voimiaan mun kanssa. Poika oli sairaana viime viikon ja viime yönä alkoi itsellä oikein kunnolla tulla olo että joo kyllä se tulee nyt minuunkin. Salilla on käyty ja mieli on sen suhteen hyvä. Eilenkin sunnuntaina isäinpäivän kunniaksi salilla oltiin ja melkein ainoat.Mutta tänään ei tohdi lähteä. Sen verran kurkkuun pistää ja nenä valuttaa. Nyt onkin sitten tiukkaa taistella jääkaapin ovea vastaan. Siinä se suurin koitos nykyään on......

Mutta taistellaan taistellaan, hitaasti ja sinnikkään varmasti.

Kieltämättä olen monenlaisia asioita tässä matkan varrella miettinyt. Muun muassa sitä mitä yhteskunnassamme naiselta vaaditaan; olla hyvä äit, olla hyvä työntekijä, olla hyvä vaimo, olla hyvä ystävä,työkaveri,rakastaja,taloudenpitäjä,ruoanlaittaja,siivooja........ Ja pitäisi sitten vielä täyttää nyky-yhteiskunnan ulkonäkökriteerit , jotka ovat tiukat. Kävellessäni salille en voinut olla pistämättä merkille keskustan näyteikkunoita ja niiden mainosplakaatteja. Mallinuket ovat varmasti kokoa 32-34. Mainoskuvissa komeilevat "naiset" näyttävät teinilapsilta meikattuna, arviolta 13-14 vuotiailta , jos sitäkään. Eikä siinä vielä mitään, mutta näyttää heitäkin olevan retusoitu oudolla tavalla, ikäänkuin jo sen ikäinen olisi liian ruma muutoin kuviin.

Mietin sitten näine läskeineni, neljä lasta kantanutta kroppaani ja totean että nou way. Minusta ei saa tuollaista iki maailmassa edes leikkaamalla tai vaikka laihduttaisin 50 kg.

Tulin tulokseen että olemme me naiset ihmeellisiä. Pyrimme mainostoimistojenen laatimaan fantasiamme naisihanteeseen, tavoittelemaan mahdotonta ja unohdamme karun todellisuuden. Väitän etteivät miehetkään halua vaimoikseen langanlaihaa riutunutta 13 vuotiaista teiniä.

Miksei malleina voi olla tavallisia naisia.Kaiken kokoisia ja muotoisia. Pakkohan meidän kaikien on olla pukeutuneita varsinkin täällä pohjoisessa.